Nieuwbouw in Baflo

Op zoek naar nieuwbouw in Baflo? Baflo is een hecht dorp in de gemeente Hogeland. Het plattelandsdorp heeft een prachtige wijdse natuur en is zeer compleet qua voorzieningen. Zorg ervoor dat je op de hoogte blijft van alle nieuwbouwprojecten en vul je woonwensen in!


Nieuwbouw in Baflo

Op dit moment vind je meerdere nieuwbouwprojecten in Baflo. Hierdoor is er een divers aanbod van nieuwbouwwoningen. Je kunt er vrijstaand gaan wonen maar ook in een duurzame gezinswoning. Ook vind je er waaronder levensloopbestendige woningen. Door het diverse aanbod is nieuwbouw in Baflo erg aantrekkelijk. Houd daarom het nieuwbouwaanbod in Baflo nauwlettend in de gaten.

Baflo is goed te bereiken met zowel auto als openbaar vervoer. Er is een goede verbinding richting de stad Groningen, waardoor je binnen 20 minuten in Groningen bent. Daarnaast is Winsum vlakbij.

Over Baflo

Baflo is rond 600 v. Chr. gesticht en was in dit tijdperk een wierde. Omdat Noord-Groningen eens in de zoveel tijd overstroomde, werd deze wierde opgeworpen tegen het hoge water. Rond de 8e eeuw zou het eerste kerkje zijn gesticht en in de 12e eeuw werd de kerk gebouwd die nu nog steeds in Baflo is te zien. Hierdoor kwam er een echte dorpskern en steeg het inwonersaantal. Dit kreeg een boost na de aanleg van het station Baflo. Er kwam meer bebouwing en en Baflo breidde zich uit.

Voorzieningen

Een voordeel van nieuwbouw in Baflo is dat het dorp zeer compleet is qua voorzieningen. Voor de dagelijkse boodschappen kun je terecht bij de Coop, slagerij Bos en bakkerij Rutgers. Ook wanneer je op zoek bent naar gezelligheid ben je in Baflo aan het goede adres. Er zijn verschillende eet- en drinkgelegenheden en ontmoetingsplekken. Daarnaast zijn er veel verschillende sportverenigingen, waaronder een sportcentrum, een voetbalvereniging en een tennisclub.

Ook de medische zorg in Baflo is uitstekend. Je kunt er terecht bij zowel de tandarts als een huisarts. Daarnaast is er een apotheek waar je terecht kunt voor verschillende vragen en producten.

Daarnaast is nieuwbouw in Baflo ook geschikt voor jonge gezinnen. Voor de kinderen zijn er twee basisscholen dichtbij. Net boven Baflo is een openbare basisschool gevestigd en onder Baflo, in het dorp Winsum, zijn ook enkele basisscholen gevestigd. Daarnaast zijn de middelbare scholen goed te bereiken. In Winsum kun je terecht voor VMBO-GT onderwijs. Daarnaast is het voortgezet onderwijs in Groningen goed te bereiken door de directe treinverbinding. Dit is tevens gemakkelijk voor een eventuele vervolgstudie.

Groen

Doordat Baflo een echt plattelandsdorp is, heeft het een prachtige weids landschap. Er is veel groen waar je van kunt genieten tijdens een heerlijke wandel- of fietstocht. Ook voor de actievelingen onder ons, is nieuwbouw in Baflo aantrekkelijk. Er zijn verschillende routes die uitermate geschikt zijn voor het wielrennen. Maar ook mountainbike routes gaan door het dorp. Naast het maken van kilometers kun je ook nog van de natuur genieten!

Feiten en cijfers

Inwoners: Baflo telt 1.735 inwoners (januari 2018).
Oppervlakte: Baflo heeft een oppervlakte van 82 hectare.
Evenementen: Baflo is een actief dorp en organiseert jaarlijks verschillende evenementen voor jong en oud.

Blijf op de hoogte

Nieuwbouw in Baflo is zeer gewild. Zorg er voor dat je niks mist! Vul daarom je woonwensen in en schrijf je in voor de nieuwsbrief. Volg ons ook op Facebook en Instagram. Zo blijf jij op de hoogte van nieuwbouw in Baflo.
Lees verder...

Provincie
Provincie Groningen

Gemeente
Gemeente Het Hogeland

ABONNEREN OP NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen over Baflo